Šta ima u gradu?

Упркос „корони“: Санирана Љевчанска улица на Петрићевцу

Sviđanja

Упркос актуелној епидемиолошкој ситуацији, ових дана је успјешно окончана санација Љевчанске улице на Петрићевцу, која је, због преусмјеравања саобраћаја током извођења радова на изградњи пута у правцу Мотика, претпрпјела значајхна оштећења.

-Након завршетка радова на изградњи Улице Kраља Александра I Kарађорђевића извршена је санација Љевчанске улице, која је за вријеме извођења радова служила као обилазница,  те је усљед великог саобраћајног оптерећења у значајној мјери оштећена – кажу у Одјељењу за саобраћај и путеве.

Извршена је замјена слабоносивог тла и уградња тампона, након чега је урађено асфалтирање саобраћајнице у пуном путном профилу, у укупној дужини око 600 метара. Радови су изведени у оквиру редовног одржавања градских асфалтних саобраћајница, а вриједност инвестиције износи око 100.000 KМ.

-Послије санације Љевчанске улице, у овом дијелу Петрићевца, остало нам је да санирамо Банијску улицу и то послије изградње канализације, како смо то раније договорили са мјештанима – кажу у ресорном одјељењу.

У изградњу Улице краља Александра I Kарађорђевића уложено је више од два милиона KМ, а дотрајалу саобраћајницу замијенио је савремен пут ширине од шест метара, са обостраним тротоарима, фекалном и оборинском канализацијом, новим водоводом, као и јавном расвјетом.

Izvor: Grad Banja Luka

Podijeli vijest

Pratite nas na