Šta ima u gradu?

„Мали послови“ у 36 мјесних заједница

Sviđanja

Уређење околине на подручју Борика 1 и 2, набавка и уградња клупа за сједење на Старчевици, набавка школских столица за ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Обилићеву 2…

Ово су само неки од 36 „малих“ пројеката, које су кандидовале мјесне заједнице, а чија је реализација у току или је недавно успјешно окончана.

-Уз ове, издвајамо и набавку рачунарске опреме за мјесне заједнице Српске топлице, Бронзани мајдан, Кола, Шимићи, Мишин хан, Дракулић и Нова варош, што је свакако предуслов за будуће умрежавање мјесних заједница, те значајно за укупно јачање информационо-технолошког капацитета Града Бања Лука – рекли су из Одјељења за општу управу и додали да је сваки пројекат вриједности до 2.500 КМ.

Како су истакли, ово су пројекти мјесних заједница на уређењу простора за које су успјешно проведени поступци јавних набавки и закључени уговори о реализацији.

-Пројекти за преосталу 21 мјесну заједницу ће бити предмет поновне јавне набавке, јер уговори нису закључени из разлога што у претходном поступку није било понуђача или су из неког разлога одустали од закључења уговора – појаснили су из Одјељења за општу управу.

Како је најављено, Град Бања Лука ће наредне године планирати више средстава за подршку пројектима мјесних заједница на уређењу простора, тако да би свака МЗ умјесто досадашњих 2.500 КМ могла рачунати на 3.000 КМ по пројекту.

Иначе, „малим“ пројектима уређења простора и набавке потребне опреме у бањалучким мјесним заједницама, настоји се у свакој од 57 МЗ покушати ријешити ситнији проблеми. Све предложене поправке и интервенције предложили су сами мјештани, односно њихови представници у савјетима мјесних заједница. Овај пројекат, проводи се од 2017. године.

 Старчевица богатија за шест нових клупа

Старчевица богатија за шест нових клупа

Izvor: Grad Banja Luka

Podijeli vijest

Pratite nas na