Šta ima u gradu?

Крмине добиле нови друштвени дом, сљедећи Залужани и Пискавица

Sviđanja

Новоизграђени друштвени дом у Крминама, изграђен у оквиру плана за оживљавање друштвеног живота по селима, од данас је у функцији и на располагању мјештанима тог краја. Ускоро, друштвени домови биће оживљени и у Залужанима и Пискавици, уз планове за ширење радова на још неколико села и приградских насеља.

-У протекле двије-три године покушавамо да у нашим сеоским и приградским насељима вратимо друштвени живот, да обновимо мјеста гдје ће се људи моћи окупљати у разним приликама, организовати и дружити. Конкретно, у Крминама саграђен је потпуно нови објекат. Овдје неколико деценија није било ниједног већег новог инфраструктурног објекта, а сада је прилика да овај нови дом користе мјештани за различите потребе – казао је  градоначелник Игор Радојичић, који је данас отворио друштвени дом у Крминама.

У новом објекту, за који је из градског буџета издвојено око 260.000 КМ, налазе се канцеларије за административне потребе, велика сала, те простор који може да буде амбуланта, апотека или продавница, у зависности од потреба становништва овог краја.

Радојичић је најавио да, уз обнову дома у Мишином хану која је у току, Град има у плану сличне радове у Залужанима и Пискавици, те да ће се, истовремено, припремати ови пројекти за Бистрицу, Рекавице и Сарачицу.

-Настојимо да на сваком крају града радимо друштвене домове и да се наши суграђани осјећају као дио исте заједнице – закључио је Радојичић.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Крмине Драган Благојевић захвалио је градоначелнику и Градској управи што су изнашли средстава и изградили дом који ће им, како је рекао, много значити.

Izvor: Grad Banja Luka

Podijeli vijest

Pratite nas na