Izdvojene vijesti Šta ima u gradu?

Измјештена аутобуска стајалишта у Лазареву и на Паприковцу

Sviđanja

Ради повећања безбједности путника градског превоза и убрзања саобраћаја, ових дана су у Лазареву и на Паприковцу измјештена ван коловоза два аутобуска стајалишта.

  • На Булевару Милутина Миланковића у Лазареву и у Улици Јована Рашковића на Паприковцу, измјештена су два стајалишта, што ће олакшати прилаз путницима и смањити гужве, које су узроковали аутобуси стајањем на коловозу – истичу у Одјељењу.

У оба случаја ријеч је о фреквентним саобраћајницама које воде ка здравственим установама, односно Универзитетско клиничком центру РС на Паприковцу и Заводу за рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ у Трапистима.

  • Раније су се аутобуси градског превоза, приликом улаза и излаза путника, заустављали на коловозу па је често долазило до неугодних ситуација, јер возачи настоје да прођу аутобус док излазе путници, при чему долази до угрожавања путника – каже Славко Давидовић, шеф Одсјека за саобраћај.

Сличне интервенције су урађене и приликом изградње кружне раскрснице у Алеји Светог Саве, када су стајалишта у Гундулићевој улици и Алеји Светог Саве изграђена ван коловоза, што је подигло безбједност путника на овој дионици.

Izvor: Grad Banja Luka

Podijeli vijest

Pratite nas na