Kultura

Edukativno predavanje na temu “Borba protiv gojaznosti”

Sviđanja

Udruženje gradjana “Korak naprijed” održalo je edukativno predavanje na temu “Borba protiv gojaznosti” koje je podržano od strane Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku.

Predavanje je održano u parku Petar Kočić gdje su i ostali prolaznici imali priliku da se pridruže predavanju i saznaju nove informacije o negativnom uticaju gojaznosti na dječiji život i odrastanje.

“Odlučili smo se na jedno nekonvencionalno i drugačije druženje i predavanje koje će biti zanimljivo djeci osnovnog i srednjeg uzrasta tako što smo se okupili na otvorenom gdje i drugi polaznici mogu da se priključe predavanju”, kazala je Tea Borjanić, predsjednica UG “Korak naprijed”.

Cilj predavanja jeste da se podigne svijest o gojaznosti koja postaje sve veći problem u našem društvu i mi treba da budemo inicijatori tog pokreta za zdraviji i aktivniji život. U predavanja su bili uključeni stručnjaci iz oblasti psihologije, pedagogije kao i personalni trener i nutricionista koji nisu naplatili svoje usluge jer su uvidjeli značaj ovog projekta, dodala je Borjanićeva.

Ovo je na neki način bio pilot projekat da vidimo koliki će uticaj imati na djecu i sada smo dobili potvrdu da ovaj projekat treba da bude nastavljen u širem obimu kroz učešće osnovnih i srednjih škola, zaključila je predsjednica udruženja.

Podijeli vijest

Pratite nas na