Izdvojene vijesti

Lidija Miljković: Od lidera Dizni HR tima do škole za kreativni HR

Sviđanja

Lidiji Miljković je pošlo za rukom ono o čemu mnogi sanjaju: liderska pozicija u jednoj od najvećih i najkreativnijih kompanija u svijetu.

Ovo nije priča iz jednog od holivudskih filmova već stvarna priča žene koja je postavila velike ciljeve i ostvarila ih.

Kako je došla na lidersku poziciju u Dizniju?

Diplomirala je na Evropskom univerzitetu u Beogradu i kroz samo studiranje vjerovala je da će se u budućnosti baviti PR-om.  Sva radna mjesta koja su joj se nudila ukazivala su na to da je njeno mjesto zapravo u ljudskim resursima (HR). Radila je za konsultantske kuće i bila zaposlena na kadrovskim poslovima  koji su podrazumijevali administrativne zadatke, koji predstavljaju samo jedan nivo HR profesije.

„Kada sam imala 28 godina imala sam sreće da pronađem mentorku i coucha koja mi je pomogla u mom HR razvojnom putu. Suprug mi je predložio da pošaljem CV za HR poziciju na Diznijevom ostrvu, a ja sam se smijala i mislila u sebi: “Bože, slušaj ovog čovjeka, o čemu on priča?!”, prisjeća se Lidija.

Odlučila sam da pokušam i 2013. zapisala svoj cilj na papir: Moj cilj je da sam HR na Diznijevom privatnom ostrvu.

Mjesec dana kasnije uslijedio je prvi poziv i to baš od generalnog menadžera ostrva.

„Tokom narednih pet mjeseci prošla sam pet krugova intervjua  i svaki od njih je trajao po 45 minuta, a za svaki sam se spremala kao za ispit. Finalni poziv mi je potvrdio da se moj trud isplatio“, prisjeća se Lidija.

Na ostrvu je provela dvije godine kao HR brinući o 140 zaposlenih iz cijelog svijeta.

Nakon dvije godine provedene na ostrvu, odlučila je da se vrati i da stečeno znanje i iskustvo iskoristi za pokretanje sopstvenog biznisa. Tako je otvorila prvu školu za kreativni HR na našim prostorima SMART LEAD d.o.o.

Lidija je jedan od predavača na prvoj BIL konferenciji u BiH, BIL, Banjaluka, 2018. koja će se održati 15. maja u svečanoj sali hotela „Jelena“ u Banjaluci i okupiće regionalne i inostrane stručnjake iz oblasti talent menadžmenta, HR-a i koučinga.

Pored Lidije Miljković, najnovije  trendove u vođenju talenata s učesnicima će podijeliti Abdelkarim Benabdallah, dr Ranko Rajović, Dušan Basalo, Peđa Jovanović i drugi.

Dr Ranko Rajović, jedan od najvećih regionalnih stručnjaka u ranom prepoznavanju talenata, govoriće na prvoj BIL Conference u BiH, BIL, Banjaluka, 2018, o  NTC sistemu učenja kao inovativnom programu koji je revolucionirao vaspitno – obrazovni sistem u regionu.

Iz Tunisa nam dolazi Abdelkarim Benabdallah, osnivač i  menadžer BIL Tunisia koji organizovao više od 40 BIL konferencija o temi treniranja talenata, osnivač Ignite Tunis kao dijela svjetske biznis konferencije.

Na ovogodišnjoj konferenciji, govoriće Dušan Basalo, suosnivač u internacionalnoj konsultantskoj kompaniji Atria Group čija specijalnost su razvojni i korporativni treninzi  iz oblasti liderstva, komunikacionih, prodajnih i menadžerskih vještina.

Učesnici će imati priliku i da slušaju predavanje Peđe Jovanovića koji je kao trener i kouč radio sa kompanijama i pojedincima širom svijeta (Srbija, Češka, Portugal, Njemačka, Poljska, Indija, Singapur, Brazil, Katar, Austrija, Bugarska). Do sada je imao priliku da vodi nekoliko velikih projekata iz razvoja liderstva i promjene korporativne kulture, kao i veliki broj različitih trening i koučing programa.

Glavni moto prve BIL Conference u BiH je „Reshape Your Future“ – „Oblikuj svoju budućnost“. Kroz razgovor i učestvovanje svih prisutnih želimo da pronađemo odgovore  na pitanja:

  • Kako primijeniti efikasne tehnike talent menadžmenta u cilju stvaranja podsticajne poslovne sredine u BiH?

 

  • Kako trenirati talente da postanu eksperti i pritom ostanu u BiH?

Da li ste već rezervisali svoje mjesto na BIL, Banjaluka, 2018.? Ako niste, učinite to sada putem ovog linka.

BIL, Banjaluka, 2018.  medijski su podržali: Nezavisne novine, NES radio, NES Castra radio, mojabanjaluka.info, etrafika.net, Glas Banjaluke, Mreža za izgradnju mira, Capital.ba, Business Magazine, Uno radio, Uno portal, Banjaluka.news.

Sponzori prve BIL Conference u BIH, BIL, Banjaluka, 2018. su: Vitinka-Vivia, Banjalučka pivara, Central osiguranje, restoran Ognjište, računovodstvo i poslovno savjetovanje Profi Nova, Prointer IT Solutions and Services.

Više detalja o BIL Conference možete potražiti putem kontakt telefona +387 (0)65 396 463 i e-mail adrese bilconference@bilbosnia.com, zvaničnog websajta www.bilbosnia.com ili zvanične facebook stranice.

Podijeli vijest

Pratite nas na