Dešavanja Izdvojene vijesti Vijesti

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije

Sviđanja

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV RASNE DISKRIMINACIJE

Banjalučki centar za ljudska prava, Misija OSCE u Bosni i Hercegovini i The Post-Conflict Research Center organizuju tematski događaj kojim će 21. marta 2018. godine u Banjaluci biti obilježen Međunarodni dan borbe protiv rasne diskriminacije.

Na ovom događaju, koji će se održati 21. marta 2018. godine (srijeda) u hotelu „Vidović“ u Banjaluci sa početkom od 11 časova, raspravljaće se o tretiranju diskriminacije u našem društvu i o borbi protiv nje.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane građane, a posebno za pravnike, politikologe i novinare kao i studente prava, politikologije i novinarstva. Izlagači na ovom seminaru su Miloš Bogičević iz Misije OSCE u BiH, Hajrija Adžamija, stručna savjetnica u Odjelu za eliminaciju svih oblika diskriminacije iz Institucije Ombudsmana za ljudska prava i Samantha Owens iz Post Conflict Research Center.

Takođe, na ovom događaju biće prikazan kratki dokumentarni film o borbi protiv diskriminacije. Ovo je jedinstvena prilika da se, od domaćih i međunarodnih stručnjaka, sazna više o diskriminaciji i kako je prepoznati, ali i više o zakonskim mehanizmima u oblasti zaštite ljudskih prava, te aktuelnim programskim aktivnostima u ovoj oblasti.

Događaj je besplatan za sve zainteresovane i svi građani su dobrodošli na njega. Svi učesnici će dobiti i sertifikat o učešću na događaju.

Na sljedećem linku možete pročitati više o samom seminaru i preuzeti Program (Agendu) događaja: http://www.blchr.org/dan-borbe-protiv-rasne-diskriminacije/

Na sljedećem linku možete vidjeti video najavu događaja: https://www.youtube.com/watch?v=VbsaLUzzWDU

Fejsbuk događaj možete vidjeti na sljedećem linku: https://www.facebook.com/events/201433453777216/?active_tab=about

#NeDiskriminaciji

Podijeli vijest

Pratite nas na