Kultura Vijesti

Trebinje: Otvorena čitaonica sa mini-bibliotekom (VIDEO)

Foto: SRNA
Sviđanja

Trebinjska Osnovna škola “Јovan Јovanović Zmaj”, u okviru projekta Čitalići, dobila je poseban prostor za svoje učenike.

Projekat je prije četiri godine, na poziv kolega iz Srbije, pokrenuo Republički pedagoški zavod. Trebinjska osnovna škola jedna je od dvadeset škola u Republici Srpskoj koja se uključila u Čitaliće.

Cilj projekta je da osnovci, u okviru svoje škole, imaju posebnu čitaonicu sa malom bibliotekom koju će moći da koriste kada nemaju časove.

– Već imamo oko 220 naslova, dobili smo na poklon knjige za lektiru iz Srbije i od Biblioteke grada Trebinja – kaže Milena Vico, pedagog i pomoćnik direktora.

“Zmajevo gnijezdo”, kako je nazvan kutak po imenu škole, moći će da koriste svi osnovci. Prioritet su djeca nižih razreda.

Škola je uložila novac za pripremu posebnog prostora, površine dvadeset metara kvadratnih. Biće otvoren svaki dan za vrijeme trajanja nastave.

– Ovdje djeca mogu da dođu i čitaju za vrijeme pauze između vannastavnih i školskih aktivnosti. Ovdje imaju prostor i uslove zahvaljujući kojima mogu kvalitetno da iskoriste svoje vrijeme – kaže Svjetlana Đurica Suvajac, profesorka razredne nastave.

Za drugu polovinu maja predviđeni su susreti predstavnika dvadeset škola iz Republike Srpske koje su uključene u projekat Čitalići.

 

Izvor: rtrs.tv

Podijeli vijest

Pratite nas na