Dešavanja Izdvojene vijesti Kultura Šta ima u gradu? Vijesti

“Rusija nije za rat, ona je faktor stabilnosti i mira”

Foto: RTRS
Sviđanja

Rusija nije za rat, već je faktor stabilnosti i mira, kako na Balkanu tako i u svijetu, poručio je zamjenik ruskog ambasadora u BiH Petar Frolov, prije nego što je održao predavanje na temu “Rusija kao garant stabilnosti u svijetu”, koje je održano u Banskom dvoru u Banjaluci u organizaciji Aktiva mladih Ujedinjene Srpske.

Frolov je govorio o privrednoj, političkoj i kulturnoj saradnji Rusije i Republike Srpske. Rusija, koja se prostire od Evrope do Azije, ne može da ne igra važnu ulogu u međunarodnim odnosima i da se na osnovu toga ponaša kao velika sila.

– Rusija, na neki način, tako utiče i na situaciju na Balkanu, na Bliskom istoku i svugdje gdje ima svoje interese – rekao je Frolov uoči predavanja.

Politička, ekonomska i kulturna saradnja Rusije i Srpske stalno jača, poručio je predsjednik Aktiva mladih Ujedinjene Srpske, Mile Aljetić.

– Predavanje je održano kako bi se građani Srpske i Banjaluke upoznali sa političkim, privrednim i kulturnim uticajem Rusije na ovim prostorima i u svijetu – rekao je Aljetić.

Predavanju su prisustvovali predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, predstavnici organizacija mladih parlamentarnih partija u Srpskoj.

 

Izvor: rtrs.tv

Podijeli vijest

Pratite nas na