Fudbal Sport i rekreacija

Predstavnici UEFA, CSKA i Zvezde: Za sada se igra…

Sviđanja

Uobičajena procedura, da se na dan odigravanja međunarodne fudbalske utakmice održi tehnički sastanak delegata, u ovom slučaju UEFA, kao i domaće i gostujuće ekipe, ispoštovana je i u ledenoj Moskvi, gdje je za 18 časova zakazan revanš meč između CSKA i Crvene zvezde u šesnaestini Lige Evrope.

U prestonici Rusije je ovog prepodneva bilo i -13 stepeni, oko 12 časova po lokalnom vremenu dva više, a u vrijeme odigravanja susreta, 18 časova (20 po ruskom), očekuje se da će biti -15 stepeni.

Prema odlukama sa tehničkog sastanka, utakmica se – igra, ali je naglašeno da će se, u skladu sa procedurom UEFA, delegat sa ekipama naći na terenu 60 minuta pred najavljeni početak meča, te će se tada i donijeti odluka igra li se u predviđenom terminu ili će, zbog velike hladnoće, revanš biti odložen.

Pravila UEFA nemaju predviđenu “temperaturu ispod koje se utakmice ne igraju”, već je sve na delegatu i učesnicima, ali eventualno uobičajeno pomjeranje utakmice za jedan dan u ovom slučaju ne bi trebalo da bude moguće, jer se u četvrtak u Moskvi igra utakmica Lokomotiva – Nica, takođe u šesnaestini finala Lige Evrope, a i za nju je pitanje da li će se tada održati jer se očekuje pad temperature do -17.

Izvor: rtrs.tv

Podijeli vijest

Pratite nas na