Globalno Širom planete Vijesti

Londonski aerodrom zatvoren nakon što je pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata

Aerodrom London Siti (Foto: airportsinternational.com)
Sviđanja

Aerodrom London Siti Erport je zatvoren nakon što je u blizini rijeke Temze pronađena bomba iz Drugog svjetskog rata, javlja Bi-Bi-Si.

Aerodrom će biti zatvoren tokom cijelog dana, a svi letovi su otkazani. Ovo se odnosi na 16.000 putnika koji su bukirali letove s ovog aerodroma.

Bomba je pronađena u pristaništu Džordž Peti tokom priprema za radove na aerodromu koji se nalazi u istočnom Londonu. Aerodrom je zatvoren u nedjelju u 22:00, a policija zajedno s kraljevskom mornaricom radi na njenom uklanjanju.

Putnici su obaviješteni da ne dolaze na aerodrom jer je terminal zatvoren.

Policija je uspostavila zonu od 214 metara oko bombe, a obavljena je i evakuacija. Britiš Ervejz, Flyb, Sitydžet, KLM i Lufthansa su kompanije koje koriste ovaj aerodrom za domaće i evropske letove.

Policija je zatvorila pojedine ulice te savjetuje vozačima da izbjegavaju ovaj dio grada. Željeznička linija u blizini aerodroma je takođe zatvorena.

Bomba je pronađena tokom priprema za renoviranje aerodroma u koje će biti uloženo 400 miliona funti. Cilj je da aerodrom do 2025. godine primi dodatna dva miliona putnika te 30.000 dodatnih letova godišnje.

 

Izvor: rtrs.tv

Podijeli vijest

Pratite nas na