Dokolica Putovanja Zanimljivosti

Najbolji gradovi za uživanje u hrani, piću i izlascima

Foto: N.N. | Najbolji gradovi za uživanje u hrani, piću i izlascima
Sviđanja

Britanski časopis za kulturu i zabavu istražio je gdje vlada pristupačna i prijateljska atmosfera, u kojim se gradovima najbolje jede i odlučio koje su nazabavnije destinacije…

Usprkos visokoj stopi kriminala, Čikago je najbolje mjesto na svijetu za zabavu i užitke, prema indeksu objavljenom u utorak.

Treći najveći američki grad zahvaljujući brojnim restoranima i kafićima zasjeo je drugi put zaredom na čelo popisa najzabavnijih gradova svijeta, prema britanskom časopisu za kulturu i zabavu Time Out, a slijede ga Porto, Njujork, Melburn i London.

“Ovaj grad na srednjem američkom zapadu nudi posjetiocima beskrajne mogućnosti za hranu i piće, zabavu i kulturna iskustva na svakom uglu”, kaže Morgan Olsen, urednik časopisa ‘Time Out Chicago’.

Magazin je anketirao 15.000 ljudi u 32 grada od Ciudad de Mexica do Bangkoka tražeći da ih rangiraju po hrani, piću, kulturi, prijateljskom odnosu, pristupačnosti, zabavi i životnosti.

Čikago je ukupno imao natprosječne ocjene uključujući hranu i piće, a sigurnost mu je bila jedina mana.

Za Njujork je zaključeno da ima najbolji noćni život, Parižani imaju najbolji seksualni život, a teksaški Austin najbolju živu muziku.

 

Izvor: nezavisne.com

Podijeli vijest

Pratite nas na