Izdvojene vijesti Šta ima u gradu? Vijesti

Vozači, oprez, poledica na putevima

Voznja na poledici
Sviđanja

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros ima poledice, posebno na putu Livno-Šujica gdje se saobraćaj odvija usporeno, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Doboj-Tuzla-Bijeljina i Olovo-Tuzla.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Na području FBiH zbog nastupajućih novogodišnjih praznika od danas od 12.00 časova do ponoći 2. januara zabranjen je prevoz eksplozivnih materija.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka. Predviđeno je da radovi traju do 14. aprila naredne godina.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor zbog izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj.

I dalje je na snazi obustava saobraćaja kroz Bijeljinu, odnosno ulice 27. Marta i Srpske vojske, pa se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice, teretna na obilaznicu.

Zbog aktiviranih klizišta usporen je saobraćaj na dionici magistralnog puta Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica, te na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača.

U toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila i dalje je preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

U distriktu Brčko u toku su radovi na dionicama magistralnih puteva Lončari-Brčko jedan i Brčko dva-Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz prvca Brčkog.

U centru Banjaluke od juče je zbog dočeka Nove godine na snazi obustava saobraćaja na dijelu Ulice Kralja Petra Prvog Karađorđevića od raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać do raskrsnice iste ulice sa Ulicom Milana Tepića. Obustava saobraćaja trajaće do 2. januara do 11.00 časova.

Na području Federacija zbog urušavanja potpornog zida na dionici magistralnog puta Resanovci-Drvar saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na graničnim prelazima jutros nisu evidentirana duža zadržavanja, ali se tokom dana očekuje pojačan intenzitet saobraćaja.

Izvor:nezavisne

Podijeli vijest