Izdvojene vijesti Kultura Umjetnost

Predstavljena prva knjiga na svijetu u 2018. godini

Predstavljena prva knjiga na svijetu u 2018. godini
Sviđanja

Na spomeniku Petru Kočiću, po pristizanju Djeda Mrazova, juče je cvijeće položa književnica Eva Ras, načelnica Natalija Trivić  i književnica Kristina Mrđa. Prvu knjigu na svijetu u 2018. godini na spomenik, položio je direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić.

Eva Ras, čija knjiga TEMURA je prva izdana knjiga na svijetu u 2018. godini, rekla je da prema Banjaluci gaji posebnu ljubav i izrazila je veliko zadovoljstvo što je prvi primjerak svoje knjige uručila Trivićevoj.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku iskoristila je priliku te se zahvalila na poklonu i pozvala sve građane da u toku praznika više vremena posvete knjigama i čitanju. Trivunovićeva je naglasila da ovo vrijeme svi ispunimo pravim vrijednostima za koje nam nedostaje vremena u svakodnevnom dinamičnom stilu života.

“Eva Ras je u svom romanu ispričala biografiju, kao i sve ono što je vidjela i doživjela u životu. U ovoj knjizi ona potpuno iskreno piše o susretima koje je imala sa ljudima“, izjavio je danas Nikola Vukolić u obraćanju na manifestaciji “Književna staza Djeda Mraza”.

Stotinjak Djeda Mrazova koji su iz Ulice kralja Petra I Karađorđevića na oldtajmerila, trajkovima ili pješke išli prema parku Petar Kočić sa knjigama u rukama, oduševili su sve prisutne i izmamili mnogo osmijeha, ne samo najmlađim stanovnicima našeg grada i na svojstven način obilježili svoju “književnu stazu”.

Izvor: mojabanjaluka.info

Podijeli vijest

Pratite nas na