Dešavanja Izdvojene vijesti Kultura Šta ima u gradu?

Danas promocija prve knjige na svijetu u 2018. godini

prva knjiga na svijetu
Sviđanja

Već osamnaestu godinu Zadužbina ”Petar Kočić” Banjaluka – Beograd objavljuje prvu knjigu na svijetu u nastupajućoj godini i promoviše je tačno u ponoć ispred spomenika Petru Kočiću, po čemu je prepoznatljiva ne samo u Banjaluci, nego i u svijetu.

U  2018. godini prva knjiga na svijetu biće knjiga Eve RAS – TEMURA.

Književnom stazom Djeda Mraza

Prizor koji će zasigurno plijeniti pažnju jeste stotinjak Djeda Mrazova koji će iz Ulice kralja Petra I Karađorđevića danas u 11.15 časova na oldtajmerila, trajkovima ili pješke ići prema parku Petar Kočić sa knjigama u rukama.

Planirano je da na spomenik Petru Kočiću, po pristizanju Djeda Mrazova, cvijeće položi i sama glumica i književnica Eva Ras, načelnica Natalija Trivić  i književnica Kristina Mrđa. Prvu knjigu na svijetu u 2018. godini na spomenik Petru Kočiću, na svečan način položiće direktor i glavni i odgovorni urednik Zadužbine Nikola Vukolić, direktor TOBL-a  Ostoja Barašin, i Slobodan Bošković.

“Želja nam je da prvi primjerak prve knjige na svietu objavljene u 2018. godini na svečan način uručimo gradonačelniku Grada Banjaluke. U ime gradonačelnika knjigu će  primiti Natalija Trivić, načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, a uručiće je autorica knjige Eva Ras“, ističu  organizatori.

Proslavljena srpska glumica Eva Ras uručila je 2015. godine gradonačelniku Banjaluke Slobodanu Gavranoviću, povodom ove manifestacije, prvu objavljenu knjigu u novoj godini “Pisma iz Norveške i drugi putopisi” Isidore Sekulić.

U želji da građanima Banje Luke uljepšaju doček Nove godine, ovom prilikom slastičarna Manja napraviće veliku tortu u obliku knjige, koju će podijeliti svi prisutni posjetioci s namjerom da nastupajuća godina bude srećna godina slatkog čitanja.

Tradicionalno 31.12.2017. godine, tačno u 24.00 časa na ulasku u Novu godinu ispred spomenika Petru Kočiću biće promovisana ova knjigu.

Izvor: Mojabanjaluka.info

Podijeli vijest