Iz Banjaluke stiže jasna poruka: “Socijalna prava su ljudska prava”

ljudska prava
Sviđanja

Banjalučki centar za ljudska prava u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert organizuje obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava 2017. godine u Banjaluci. Tema ovogodišnjeg Dana ljudskih prava je: “Socijalna prava su ljudska prava”.

Na ovom događaju, koji će se održati 8. decembra 2017. godine u hotelu “Bosna” sa početkom od 11.00 časova, raspravljaće se o tretiranju socijalnih prava kao elementa životnog standarda i sastavnim dijelom ljudskih prava.

“Ostvarenje prava na socijalnu pomoć, adekvatno stambeno zbrinjavanje i efikasan sistem socijalne zaštite u Republici Srpskoj, odnosno Bosni i Hercegovini, u kojoj veliki dio stanovništva živi u siromaštvu i suočava se sa socijalnim isključenjem, svakim danom sve više deteorira. Ova pitanja postaju još značajnija u procesu pristupanja Evropskoj uniji. O ovim pravima se mora govoriti kao o ljudskim pravima svakog pojedinca, koja on dobija svojim rođenjem i zato što je pojedinac-čovjek, a nikako kao o pravima koja država treba da mu ‘pokloni”, naglašavaju organizatori.

Ljudska prava

Događaj je otvoren za sve zainteresovane građane, a posebno za pravnike, politikologe i novinare kao i studente prava, politikologije i novinarstva. Izlagači na ovom seminaru su prof. dr Ljubinko Mitrović, ombudsman za ljudska prava u Bosni i Hercegovini, prof. dr Goran Marković, profesor Ustavog prava i Goran Stanković, generalni sekretar Saveza sindikata Republike Srpske.

Događaj je besplatan za sve zainteresovane i svi građani su dobrodošli.

Više o samom seminaru i programu događaja potražite ovdje.

Banjaluka.news

Podijeli vijest

Pratite nas na