Posavina Šta ima u gradu? Vijesti

Vlada obećava: Prštaće investicije u Posavini

investicije
Sviđanja

Pelagićevo će da pršti od višemilionske investicije i vatrometa. Izraelski investitor planira da uloži osam miliona maraka u gradnju tvornice za proizvodnju pirotehnike na 20 hektara opštinskog zemljišta.

Prije nekoliko dana o svojim namjerama zvanično su upoznali i Vladu RS.

“Ono što je jako značajno je da će Vlada svojim aktivnostima pomoći realizaciju ovog projekta kroz obezbjeđenje infrastrukture na tom području imajući u vidu da ona tamo nije izgrađena. Tamo će biti oblikovana posebna poslovna zona”, izjavio je Petar Đokić, ministar industrije , energetike i rudarstva RS.

pelagicevo1

Plan osnivača firme “Moram Vatrometi”, raširenih ruku su dočekali u opštini Pelagićevo. Ledinu u naselju Porebrice, koja graniči sa pijacom Arizona, ustupili su invesitoru.

Za početak, posao bi trebalo da dobije 80 radnika.

“Mi se iskreno nadamo i dobili smo uvjeerenja da bi to moglo biti sljedeće godine, početkom proljeća 2018. godine. Samim tim čim prije da počne, da će ovdje biti prva radna mjesta i da će biti zaposleni ljudi iz Pelagićeva”, navodi Slavko Tešić, predsjednik SO Pelagićevo.

Osim opštinske zemlje, investitoru će biti potrebno dodatnih 20 hektara. U opštini Pelagićevo kažu da bi se i privatni posjednici mogli ovajditi o milionsku investiciju. I dobavljači proizvođača ljepila, kartona, fiberglasa, štampe imaće razlog da zadovoljno trljaju ruke.

Izvor: ATV

Podijeli vijest