Uskoro gradnja novog kružnog toka u Banjaluci

Uskoro gradnja novog kružnog toka u Banjaluci
Sviđanja

Žalba drugoplasiranog na postupak, koju je uložio jedan od izvođača radova na tenderu za javnu nabavku koji su raspisali “Putevi RS”, odbijena je i izgradnja kružnog toka na Starčevici na ukrštanju bulevara Vojvode Stepe Stepanovića, Vojvode Petra Bojovića i Desanke Maksimović bi uskoro trebalo da počne.

Rekao je ovo danas Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, i dodao da su oni u nadležnom odjeljenju svoj dio uradili.

Sandić je rekao da je sada sav posao u nadležnosti “Puteva RS” i izrazio nadu da će izgradnja kružnog toka uskoro početi.

“Prema našim informacijama, odbijena je žalba drugoplasiranog u Kancelariji za žalbe u Sarajevu, tako da su stvoreni svi uslovi da ‘Putevi RS’ narednih dana uvedu izvođača radova kako bi krenuli s izgradnjom kružnog toka kod Rebrovačke crkve”, objasnio je Sandić.

“Radove bi trebalo da izvode ‘Kozaraputevi’ i smatramo da će to ubrzo početi”, dodao je Sandić. Dodao je da su postojali manji imovinskopravni problemi u vezi sa zemljištem crkve, ali da su i to uspjeli riješiti.

“Potpisaćemo sporazum s crkvom tako da će sve što se tiče imovinskopravnih odnosa biti riješeno, jer je projekat revidovan i imamo saglasnost svih komunalnih preduzeća. Što se nas tiče, može se početi”, zaključio je Sandić.

Miloš B., koji svaki dan ovim pravcem automobilom ide na posao, rekao je da je krajnje vrijeme da izgrade ovaj kružni tok.

“Najveća je gužva između 15 i 16 časova, kada svi idu s posla, i smatram da bi kružni tok ubrzao protok saobraćaja na ovom mjestu”, rekao je on.

Osim ove, na području grada planirano je da budu izgrađene još tri kružne raskrsnice, kod crkve Svete trojice, na spoju Aleje svetog Save i Gundulićeve, i na ukrštanju Solunske ulice, Skendera Kulenovića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića i Isaije Mitrovića u naselju Kočićev vijenac.

Iz “Puteva RS” danas nismo dobili odgovor kada će se krenuti s izgradnjom ove kružne raskrsnice.

Manje gužve u špicevima

Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve, najavio je juče da će uskoro početi proširenje skretanja ulijevo sa zapadnog tranzita u Ulicu Ranka Šipke.

Sandić je rekao da su uradili projektnu dokumentaciju i dostavili JP “Putevi RS” i dodao da očekuju da radovi počnu u narednih 10 dana.

“Planiramo i na ostalim raskrsnicama na kojima je veći intenzitet saobraćaja i gdje ima tehničkih mogućnosti da desna skretanja odvojimo posebno u odnosu na pravac kretanja”, rekao je Sandić.

Naglasio je da će proširenjem Ulice Ranka Šipke biti značajno smanjene gužve u vrijeme saobraćajnih špiceva. Danas je završena pješačka staza, a trebalo je da bude asfaltirana i treća traka u Ulici Ranka Šipke za skretanje udesno na zapadni tranzit.

Izvor: Nezavisne

Podijeli vijest

Pratite nas na