Izdvojene vijesti Krajina Regije

Starješina kotorvaroških vatrogasaca prijavljen za štetu od 20.000 KM

Starješina kotorvaroških vatrogasaca prijavljen za štetu od 20.000 KM
Sviđanja

Nedeljko Sakan (54), starješina Vatrogasnog društva iz Kotor Varoša, prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, zbog sumnje da je ovo društvo oštetio za oko 20.000 maraka.

Protiv njega su pripadnici Policijske stanice Kotor Varoš juče podnijeli izvještaj zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i falsifikovanje isprave.

“Lice se sumnjiči da je tokom 2015, 2016, i ove godine, obavljajući dužnost odgovornog lica u pravnom licu iz Kotor Varoša, nezakonito korišćenjem svog položaja ili ovlašćenja, prilikom nabavljanja goriva, servisiranja vozila, adaptacije prostorija za odmor radnika i prodaje imovine pravnog lica, pričinio štetu pravnom licu u iznosu od oko 20.000 KM”, saopšteno je iz policije, uz navođenje njegovih inicijala.

Policajci iz Kotor Varoša nastavljaju rad na utvrđivanju da li se Sakan može dovesti u vezu sa drugim krivičnim djelima, počinjenim na štetu lokalnog vatrogasnog društva, a prikupljena saznanja će se u formi dopune izvještaja dostaviti nadležnom tužilaštvu.

Izvor: nezavisne.com

Podijeli vijest

Pratite nas na