Izdvojene vijesti Košarka Regije Semberija i Majevica

Danski košarkaši u Bijeljini

Danski košarkaši u Bijeljini
Sviđanja

U nedjelju je u Bijeljini odigrana prijateljska utakmica između košarkaških klubova „Radnik“ i „Horsens IC“ iz istoimenog danskog grada, za koji nastupa nekadašnji igrač i kapiten „Radnika“ Vedran Borovčanin.

Ovaj meč je odigran na Borovčaninovu inicijativu, koju je „Radnik” sa zadovoljstvom prihvatio.

“Do odlaska u Dansku prije tri godine, Vedran je bio naš dugogodišnji kapiten i igrač, ali i neko ko je košarkašku karijeru započeo u našem klubu. Za nekoliko dana danska ekipa je imala tri pripremne utakmice ovdje i u okruženju. Naša ekipa gleda na ovaj meč kao početak priprema i to nam je od velikog značaja – naveo je pred početak utakmice predstavnik uprave KK „Radnik” Mladen Petrović.

Ovom prilikom KK „Radnik” uručio je Vedranu poklon dres, a bivši kapiten ovog kluba nije krio zadovoljstvo što je utakmica organizovana baš u Bijeljini.

“Danci su oduševljeni Semberijom, obišli su brojne znamenitosti, čak neki od njih planiraju privatno da dođu i posjete Bijeljinu u narednom periodu. Drago mi je da im se ovdje sviđa, a i KK „Radnik” se potrudio da sve protekne u najboljem redu. Nadam se da ćemo ovo druženje nastaviti i narednih godina”, istakao je Vedran Borovčanin.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić se zahvalio Borovčaninu što je doveo danske sportiste u naš Grad ističući da su sportisti jedni od najznačajnijih promotera lokalnih zajednica.

“Grad Bijeljina izdvaja značajna sredstva za razvoj sporta, jer smatramo da je to pravi put kojim treba da krene naša omladina. Drago nam je kada sportisti koji odu iz naših sportskih klubova ne zaborave Bijeljinu, što je dokazao i Vedran, trudeći se pri tom da pomognu i promovišu semberski sport koliko god mogu”, poručio je gradonačelnik Mićić, koji je od Vedrana dobio dres danskog kluba.

Podijeli vijest

Pratite nas na