Izdvojene vijesti Regije Semberija i Majevica

Bijeljina – uspješan primjer suživota različitih zajednica

Bijeljina – uspješan primjer suživota različitih zajednica
Sviđanja

​Povodom Kurban Bajrama, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić juče je organizovao prijem za predstavnike Islamske zajednice.

“Naša želja je da Bijeljina ostane Grad u kome se poštuju ljudska prava i u kome svi građani imaju jednake šanse za život, rad i napredak. Otvoren smo Grad za sve nacije i vjerske zajednice, a Gradska uprava kontinuirano radi na tome da se svi građani osjećaju ravnopravno”, naveo je gradonačelnik Mićić, čestitajući pripadnicima Islamske zajednice bajramske praznike.

Delegat u Vijeću naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Samir Baćevac istakao je da je jučerašnji prijem jedan od dokaza da je suživot različitih vjerskih zajednica moguć.

“Vrlo smo radosni što se u Bijeljini već 12 godina za redom organizuje prijem kod Gradonačelnika za Bajramske praznike. Međuljudski odnosi u ovom Gradu mogu poslužiti za primjer svim gradovima u regionu, zbog čega ovo i jeste Grad u koji se rado dolazi”, istakao je Baćevac.

Kemal efendija Gutić se u ime Islamske vjerske zajednice zahvalio Gradonačelniku i Gradskoj upravi na prijemu, izražavajući nadu da će ovakva tradicija biti nastavljena i u narednim godinama.

“Suživot i tolerancija su vrlo bitni za razvoj svake lokalne zajednice, a u Bijeljini je mnoštvo pozitivnih primjera kako da se dobri međuljudski odnosi njeguju i unapređuju. Drago nam je što se pripadnici svih vjera i nacija dobro slažu i želja nam je da tako i ostane”, poručio je efendija Gutić.​

Podijeli vijest

Pratite nas na