Izdvojene vijesti Regije Romanija i Birač

Sokolac: Obilježen prvi dan škole

Sviđanja

Prvi dan škole svečano je obilježen u Osnovnoj školi „Sokolac“. Jutros se oko 900 učenika ove škole našlo u školskim klupama i 90 učenika prvog razreda za koje je organizovan prigodan program dobrodošlice, kako bi se prvačići što ljepše osjećali i sačuvali samo najljepše uspomene na ovaj značajan dan.

Direktor škole Divna Janković objasnila je da je broj upisane djece manji nego proteklih godina: 86 učenika u centralnoj školi i 4 učenika u područnim odjeljenjima Ravna Romanija i Knežina, ali da se nadaju da će se u godinama koje dolaze taj broj povećati. Prvačićima je poželjela dobrodošlicu u školske klupe:

“Trema i uzbuđenje su sastavni dio pripreme za školu. Naš zadatak je da djecu pripremimo tako da im kažemo da je škola mjesto gdje oni treba rado da dolaze, da je to mjesto gdje treba da se druže. Ovaj dan će sigurno dugo pamtiti i nositi u sjećanju. Zato su naši učenici uz pomoć nastavnika priredili program kroz koji djeca mogu vidjeti da škola nije samo mjesto strogih pravila ponašanja, nego i mjesto različitih vannastavnih aktivnosti, gdje će da igraju, pjevaju, slave rođendane, idu na izlete, stiču nova prijateljstva.

Mi smo tu da im pomognemo, da im pokažemo da nije samo petica odličan đak nego i drugi uslovi koji daju samostalnog, dobrog i vrijednog učenika i mi to treba da njegujemo. Za pozitivne rezultate neophodan je i korektan i objektivan dijalog između škole kao institucije i roditelja i učenika. Roditeljima bih rekla da ne postoji knjiga ni tehnologija savremenih učila koja pomažu djeci u učenju i odrastanju ako zaboravimo živu riječ, jer svakog dana sa djecom treba razgovarati. Ne trebamo zaboraviti šta je naša zajednička uloga roditelja i vaspitača- dužni smo svi zajedno da pomognemo našoj djeci da izrastu u dobre, samostalne i vrijedne đake”, istakla je Jankovićeva i zahvalila načelniku Bjelici na poklonima koji su i ove godine obezbjedili za učenike prvog i drugog razreda.

Načelnik Bjelica učenicima prvog razreda uručio je kompletan školski pribor i ruksake. Školski pribor su dobili i učenici drugog razreda Osnovne škole, a udžbenike za treći i četvrti razred dobili su učenici iz višečlanih porodica.

“Imam čast i zadovoljstvo da već 7 godina uspijevamo obezbijediti udžbenike i školski pribor djeci koja polaze u školu i na taj način njihovim roditeljima olakšati opremanje djece za novu školsku godinu. U obezbjeđivanju poklona pomogli su nam Srpska pravoslavna crkva, Visoka škola za Uslužni biznis i Pokrajinska vlada Vojvodine.

Opština Sokolac ima svijetlu budućnost i za par mjeseci neće imati nijedno preduzeće koje neće raditi. Svaki dan nešto radimo, ali za boljitak ne može biti zaslužan samo jedan čovjek ili grupa ljudi, na tome moramo svi raditi: i privreda, i lokalna vlast, i stanovništvo, i Srpska pravoslavna crkva a poseban doprinos svemu ovome daju obrazovne i zdravstvene ustanove na području naše opštine,” rekao je načelnik opštine Milovan Bjelica, poželjevši učenicima uspjeh, uz poruku roditeljima da je uspjeh djeteta najveće zadovoljstvo svakog čovjeka.

Podijeli vijest

Pratite nas na