Hercegovina Regije

Nevesinje: Završeni pristrupni putevi za HE “Dabar”

Nevesinje: Završeni pristrupni putevi za HE “Dabar”
Sviđanja

Otvaranjem dionice od 1600 metara asfaltnog puta do buduće braicne “Pošćenje”, danas je u Nevesinju završena posljednja dionica pristupnih puteva za HE “Dabar”.

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilija Tamindžija kaže da, osim saobraćajnica, na lokalitetu HE “Dabar” trenutno izvodi više vrsta radova koji imaju za cilj poboljšanje uslova života lokalnog stanovništva.

“Nalazimo se na pristupnom putu za buduću branu ‘Pošćenje’, čija je ukupna dužina je oko 4,5 kilometara i on prolazi kroz MZ ‘Biograd’. Ovo je pristupni put za lokaciju brane gdje je pri kraju proces eksproprijacije zemljišta, a to je uslov za dobijanje građevinske dozvole za pravljenje brane”, kaže Tamindžija i dodaje da se uporedo sa ovim sprovode radovi na cjevovodu od jame “Udbina” prema Nevesinju.

Vršilac dužnosti tehničkog direktora HE “Dabar” Željko Zubac je rekao da je završena posljednja dionica pristupnih puteva za buduću hidroelektranu. Kaže da je su izgrađene saobraćajnice koje su višenamjenske, kao i cjelokupan projekat HE “Dabar” koji pored infrastrukture treba da riješi vodosnabdijevanje i ostale potrebe stanovništva.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović je rekao da će projekat oživjeti ovaj dio Nevesinja i da mu je cilj da sa Vladom RS-a pomogne svim ljudima ovoga kraja koji će morati da se odreknu svoga zemljišta.

“Nevesinje je prostrana opština koja može mještanima ovoga kraja koji ostaju bez imanja ponuditi uslove da nastave da se bave stočarstvom i poljoprivredom”, rekao je Avdalović.

Podijeli vijest

Pratite nas na