Hercegovina Izdvojene vijesti Regije

Teška noć za trebinjske vatrogasce, bukti požar na Snježnici

Teška noć za trebinjske vatrogasce, bukti požar na Snježnici
Foto: RTRS
Sviđanja

Požar na planini Snježnici, u opštini Berkovići, i dalje je aktivan, a pripremljeni su oprema za gašenje i voda za eventualnu odbranu katuna, rekao je viši stručni saradnik u Upravi Civilne zaštite Republike Srpske Dragiša Tešanović.

Tešanović je naveo da je požar iznad kanjona Radimlje gasilo 20 vatrogasaca i mještana i da vatra za sada ne prijeti imovini.

On je istakao da je na području opštine Berkovići angažovan helikopter Oružanih naga BiH, koji juče nije mogao da dejstvuje zbog jakog vjetra.

Tešanović kaže da su na području Trebinja aktivni požari u selu Strujići i Popovom polju, ali da ne predstavljaju prijetnje kućama.

“Na trebinjskim brdima gori kod sela Turičevo i za sada nema opasnosti za selo”, naglasio je Tešanović i dodao da je pod kontrolom slabiji požar na Bukovom vrhu u opštini Bileća.

On je rekao da su požari na području Ljubinja, Gacka i Nevesinja pod kontrolom, a da je ugašen požar na Trebeviću.

Pripadnik Vatrogasne jedinice Trebinje Srđan Šušić rekao je da su se vatrogasci cijelu noć, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite i mještanima, borili sa požarom u rejonu Galičići-Veličani-Strujići, u donjem dijelu Popovog polja.

“Ovo nam je bila jedna od najtežih noći. Vatra se bila približila kućama, ali smo velikim naporima uspjeli da stavimo požar pod kontrolu”, naveo je Šušić i dodao da ljudi na terenu paze da se usljed vjetra vatra ne rasplamsa ponovo.

Veliki šumski požar koji je juče poslijepodne izbio u ljubinjskoj opštini gutao je šumu i nisko rastinje, a visina plamena u pojedinim momentima dostizala je pedesetak metara.

Izvor: RTRS 

Podijeli vijest

Pratite nas na