Izdvojene vijesti Šta ima u gradu? Vijesti

Portret ubice: Policija RS dobila fotografiju Edina Gačića!

el mudzahid edin gačić
Sviđanja

Bezbjednosne službe RSe dostavile su svim policijskim stanicama na području Banjaluke fotografiju osuđenog ubice i bivšeg pripadnika odreda “El mudžahid” Edina Gačića!

Uz najsvježiju poznatu Gačićevu fotografiju, nadležnima u banjalučkoj policiji prije nekoliko dana preporučeno je da širom otvore oči i organizuju aktivno praćenje ekstremiste. Gačić bi ovih dana, prema vlastitoj želji, trebalo da se doseli u najveći grad RS. On je u Kazneno-popravnom zavodu u Bihaću odležao dvadesetogodišnju kaznu zatvora.

Podsjećamo da su pojedini mediji nedavno objavili da je kompletna dokumentacija o Gačićevim zlodjelima prije otprilike mjesec dana dostavljena nadležnima u RS, kao i to da je poseban šok u ovdašnjim bezbjednosnim službama izazvalo to što je Gačić kao svoje mjesto prebivališta prijavio Banjaluku.

Tada je, između ostalog, objavljeno i to da je Gačić nedugo nakon završetka rata u Zenici ubio svog saborca iz “El mudžahida” Ismeta Gunića, zbog čega je bio osuđen na osam godina zatvora.

Nakon što je iz KPZ Zenica bio pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. avgusta 2002. godine otišao do stana svoje majke Sifete u Ulici Envera Šehovića u Zenici i hladnokrvno je ubio sa dva hica iz pištolja.

Zenička policija ga je potom ponovo uhapsila, a u februaru 2003. godine osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora od 20 godina, koju je izdržavao u KPZ u Zenici i Bihaću.

edin gačić

Ratna biografija

Prema vlastitom priznanju, Edin Gačić je kao 18-godišnjak pristupio zloglasnom odredu “El mudžahid”, koji se za vrijeme rata u BiH “proslavio” stravičnim zločinima nad zarobljenim srpskim i hrvatskim civilima i vojnicima.

Na spisku na kojem se nalaze imena svih 1 774 pripadnika tog odreda, a koji se nalazi u posjedu Tužilaštva BiH, Gačić se nalazi pod rednim brojem 658.

Izvor: SrpskaCafe

Podijeli vijest

Pratite nas na