Posavina Regije

U Prnjavoru uhapšen Petar Dušanić i njegov sin

U Prnjavoru uhapšen Petar Dušanić
Foto: K3
Sviđanja

Petar Dušanić, biznismen iz Prnjavora, i njegov sin, uhapšeni su jutros u ovom gradu, javlja televizija K3

Dušanić je uhapšen jer je sprečavao izvršenje radova na Autobuskoj stanici u ovom gradu, rečeno je u Policijskoj upravi Banjaluka.

Iz policije navode da je Dušanić sprečavao rušenje jednog dijela Autobuske stanice u Prnjavoru te je zbog toga i uhapšen.

Petar Dušanić izjavio je ranije da će stanica biti zatvorena ukoliko inspekcija ne bude dozvolila nastavak radova na objektu kako bi bio doveden u redovnu upotrebu.

Nakon što je  odloženo rušenje adaptiranog dijela objekta Autobuske stanice, Dušanić je rekao da mu nije bila potrebna nova dozvola za radove, kako to tvrde iz inspekcije, budući da Autobuska stanica ima građevinsku dozvolu koja je izdata 1987. godine.

On navodi da se prilikom rekonstrukcije “nije izašlo iz građevinske linije”, odnosno da postojeći objekat nije proširivan, već je samo ugrađena druga vrsta materijala.

“Umjesto metalne rešetke, postavljen je zid i predviđeno je staklo kako bi stanica bila zatvorena zbog prisustva velikog broja ptica koje prljaju ovaj prostor i putnike. Ako je u interes opštine Prnjavor da tako ostane, ja takvu stanicu neću voditi”, rekao je Dušanić.

prnjavor autobuska stanica

On kaže da će sam porušiti adaptirani dio, a objekat zatvoriti za saobraćaj, tako da Prnjavor neće imati Autobusku stanicu.

“Neka opština ili neko drugi pravi novu stanicu i upravljaju sa njom kako hoće. Ja sa ovakvom kakva jeste neću upravljati”, rekao je Dušanić.

On smatra da je nekome zasmetalo što je poslije 30 godina, otkako postoji Autobuska stanica, želio da je uredi.

“Nije nam cilj bila zloupotreba ili nezakonit rad”, rekao je ranije Dušanić.  U inspekciji su tada rekli  da Dušanić nije imao potrebnu dokumentaciju za gradnju, te da je zbog toga više puta upozoravan, nakon čega je uslijedio i nalog za rušenje.

Pogledajte kako je izgledalo hapšenje:

Izvor: TVK3

Podijeli vijest